Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesir'de Gazze Sergisi

Balıkesir

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından Gazze'de Çocuk Olmak” konulu sergi açıldı.

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu sergi açıldı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu resim sergisi açılış törenine katıldı.
Açılış törenine Vali Turhan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Alay Komutanı Salih Göldal, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Vali Turhan serginin açılışında yaptığı konuşmada, Orta Doğuda ciddi bir insanlık dramı ve katliamı yaşandığına dikkat çekti.
Turhan, “Yüzyıllar boyunca ecdatlarımız bu bölgeye huzur getirdi. Maalesef son dönemde birçok batılı devletin desteğiyle İsrail’in kadın, çocuk demeden katliamını yaşıyoruz. Bu katliama karşı Dünya da çok cılız sesler çıktı. Ülkemizden devletimiz, hükümetimiz ve milletimizle bu katliamı çok net bir şekilde kınandı. Gazze’ye elimizden geldiği kadar maddi ve manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Acılar paylaşıldıkça azalır ve bu bölgede yaşanan olay tam bir insanlık dramı, bizler dualarımızla ve katkılarımızla bu acıyı azaltmaya çalışmalıyız. Toplumsal duyarlılık karşısında bu sergiyi hazırlayan Altıeylül Belediye Başkanlığına teşekkür ediyorum. Gazze’de şehit olan kadın, çocuklarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
Daha sonra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve beraberindeki heyet resim sergisini gezdi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli